Ūdens ar garšu – atsvaidzinošas receptes siltām vasaras dienām

Karstiem dzērieniem par karstu, bet apnicis dzert parastu ūdeni? Arī aukstu ūdeni viegli var pārvērst gardumgardā dzērienā, ar ko veldzēt slāpes un parūpēties par nerimstošu enerģiju siltās vasaras darba dienās. Sastāvdaļas visbiežāk vasarā ir viegli pieejamas turpat birojā, vai atvedamas no svaigo ražu dodošajiem lauku dārziem.

Šajā blogā – viegli pagatavojamas receptes ūdenim ar augļiem. Vari tos gatavot tieši savā glāzē, vari paņemt lielāku trauku un parūpēties par gardu dzērienu visam birojam.

Augļu, ogu un garšvielu kombinācijas viegli pagatavojamiem ūdens dzērieniem birojā

Deva visām kombinācijām: Glāzei – pāris ogas vai šķēlītes; pāris lapiņas garšaugu. Lielākā dzeramtraukā – sauja ogu, augļu šķēlīšu; vesels kāts garšaugu.

Klasika – ūdens ar citronu.

Atsvaidzini dzērienu ar pāris lapiņām svaigu mētru – piparmētru, citronmētru, ananasu mētru (Ja Tev ir aleģija no citrusaugļiem, šeit un turpmāk aizstāj tos ar nelielu daudzumu ābolu etiķa – ar to var panākt līdzīgu garšu).

Ūdens ar citronu atspirdzina. Pievieno tam svaigas mētru lapiņas jaunai garšai! Foto: Unsplash

Mazāk izplatītas garšas:

  • Ūdens ar piparmētru un zemeņu šķēlītēm;
  • Ūdens ar citronmētru un ābolu šķēlītēm;
  • Ūdens ar citrusaugļiem un gurķi. Ja Tev patīk timiāna garša, pievieno to!
  • Ūdens ar zemeņu šķēlītēm un gurķi;
  • Ūdens ar piparmētrām un arbūzu;
  • Ūdens ar svaigu baziliku un gurķi. Jā, baziliks patiesi veido ļoti aromātisku un gardu dzērienu, šajā vasarā noteikti iesakām to izmēģināt!
  • Ūdens ar svaigu baziliku un ogām (avenes, mellenes, upenes, kazenes, jāņogas);
  • Ūdens ar laimu un baziliku;
  • Ūdens ar āboliem un saldētām upenēm.

Īpaša ideja ekskluzīvākam dzērienam:

Ūdens ar kazenēm, mellenēm un sauju granātābolu sēkliņu

Droši eksperimentē, kombinē pieejamos augļus, ogas un mētras – tas var pavērt jaunas garšas visam birojam! Foto: Unsplash.com

Pāris padomu, kas noderēs, pagatavojot ūdens dzērienu ar augļiem:

  • Veids, kā iegūt papildus vēsumu un spirgtumu īpaši karstās dienās – dzērienam izmanto saldētus augļus un ogas, vai ledu.
  • Jo cietāki augļi un ogas, jo smalkākos gabaliņos jāgriež, lai augļa garša ātrāk būtu jūtama ūdenī.
  • Jo ilgāk dzēriens stāvēs, jo spēcīgāka būs garša. Gurķus, arbūzus un citrusaugļus ieteicams turēt salīdzinoši īsu laiku, kā arī neizmantot dzērieniem otrreiz. Citrusaugļi, ilgstoši atrodoties ūdenī, paliek rūgti, savukārt gurķi un arbūzi – kļūst neizteiksmīgi, karstā laikā var pat sabojāties un radīt glumu sajūtu, dzērienu dzerot (brr!).

—–

Kā redzi, sastāvdaļas un pagatavošana ir ļoti vienkārši:  ūdens, ogas, augļi, garšaugi. Visu samaisi un nostādini 20 minūtes vai dzer uzreiz. Šādi būs neliela svētku sajūta pat karstākajās dienās, kad gribētos datora vietā sev priekšā redzēt jūras malu.