Neparastas receptes ēdieniem un dzērieniem ar arbūzu

Meklē interesantas receptes ēdieniem un dzērieniem ar arbūzu? Esi īstajā vietā! Šī sulīgā, saldā un bezgala atspirdzinošā oga var būt piemērota kā saldiem, tā sāļiem, pārsvarā viegli pagatavojamiem ēdieniem. Turklāt LABAKIE.LV Tev šajā vasarā dāvina arbūzu absolūti bez maksas!

Skaties zemāk un iedvesmojies šīs dienas vai nedēļas ēdienkartei! 

Saldo ēdienu receptes ar arbūzu

Foto: Unsplash.com
  • Recepte, kā atsvaidzināt visparastāko plombīru: papildini to trauciņā ar gabaliņos sagrieztu arbūzu, kanēli un sadrupinātām pistācijām;
  • Arbūza Granita: 5 glāzes gabaliņos sagriezta arbūza mīkstuma, 5 lapiņas svaiga bazilika, sula no 1 citrona un 1 tējk. medus sablendē, salej dziļā saldējamā traukā un saldē 5 stundas (pēc pirmajām 3 izņem masu ārā un apmaisi ar dakšiņu, ieliec atpakaļ uz vēl 2 stundām). Pasniedz uzreiz.
  • “Arbūza pica”: sagriez vairākas vienāda izmēra arbūza šķēles trīs gabaliņos (trijstūra formā tā, lai arbūza miza ir ārējā trijstūra mala). Saliec uz apaļa šķīvja trijstūrus tā, lai sanāk apļa forma. Uz katra no trijstūriem uzliec putukrējumu un saliec tam virsū “picas garnējumu” – mellenes, kivi, zemenes, ķiršus. Ēd uzreiz.

Sāļu ēdienu receptes ar arbūzu

Foto: Unsplash.com
  • Salātlapas, gabaliņos sagriezu arbūza šķēli un pāris tomātus sajauc ar tunci, pievieno pāris lapas svaiga bazilika. Pievieno eļļu un etiķi, garšvielas. Šo var likt arī kā pildījumu tortiljām un ņemt līdzi uz darbu!
  • Pagatavo ļoti vieglas un sātīgas ballīšu uzkodas, starp 2 arbūza kubiņiem ieliekot gabaliņu fetas siera, un uzdurot uz koka iesmiņa. Tieši pirms pasniegšanas visam uzkodu šķīvim pārlej pāri nedaudz Balsamico etiķa. Izmēģini fetas sieru nomainīt ar garnelēm vai kazas sieru.
  • Bieži ēd svaigu lapu salātus ar kazas sieru? Pievieno savai iecienītākajai receptei arbūza gabaliņus.
  • Sagriez salātos pāris svaigus gurķus, šķēli arbūza, pievieno fetas sieru un pāris svaigu piparmētru lapiņas. 
  • Grilēts arbūzs: iemerc nepieciešamo skaitu saldējuma kociņu ūdenī. ¼ glāzi medus sajauc ar ¼ glāzi laima sulas, 2 tējk.čili pulvera, 1 tējk. sāls. Sagriez arbūzu ar visu mizu šķēlēs trijstūra formā; uzmanīgi ar nazi izgriez mizā saldējuma kociņa izmēra caurumu; uzdur arbūza trijstūri mizas daļā uz saldējuma kociņa. Arbūzu apzied ar iepriekš pagatavoto medus-čili mērci, grilē aptuveni 2 minūtes, kamēr uz arbūza parādās restīšu nospiedumi. Var rotāt ar kokosriekstu skaidiņām, kas sajauktas ar smalki sarīvētu laima miziņu.

Atspirdzinošu dzērienu receptes ar arbūzu

  • Sablendē smūtiju ar 1 glāzi arbūza mīkstuma, 1 glāzi melleņu un 1 glāzi gabalos sagriezta persika (vai sasaldē sablendēto masu saldējumu trauciņos uz kociņa un ēd kā atspirdzinošu augļu saldējumu īpaši karstās dienās!);
  • 1 glāzi arbūza mīkstuma sablendē ar 1 glāzi zemeņu un sulu no laima pusītes. Dzer kā smūtiju vai salej saldējuma trauciņā un sasaldē kā augļu saldējumu;
  • Lielā dzērienu traukā pievieno arbūza gabaliņus (vai, ja Tev ir saldējuma bumbu veidojošā karote, ar tās palīdzību izveido arbūza bumbiņas!), svaigu piparmētru lapiņas; dzer uzreiz.

Garšo arbūzi? Saņem arbūzu ar piegādi absolūti bez maksas, iegādājoties vismaz 4 dabai draudzīgos GoPrint vai MK kārtridžus!