Vai arī Tu savu dienu uzlabo ar gardu kafijas tasi? Katram kafijas mīļotājam ir sava recepte. Bet pavasarī gribas izmēģināt kaut ko jaunu. Kā elegantā restorānā, kur kafija tiek pasniegta neparastā veidā, padarot šo vienkāršo dzērienu par maziem svētkiem. Iesakām izmēģināt šīs vienkāršās un neparastās receptes kafijas pagatavošanai, kas ikdienu var pārvērst svētku dienā.
6 gardas kafijas dzērienu receptes
1. Blenderētais mocha ar šokolādi
Sastāvdaļas:
- ¾ glāzes atdzesētas espresso kafijas
- ¼ glāzes iebiezinātā piena ar cukuru
- 1 glāze saldā krējuma
- 10 gabaliņi ledus
- 3 tējkarotes šokolādes sīrupa
Pagatavošana:
Ielej traukā espresso kafiju un iebiezināto pienu, samaisi. Masu ielej blenderī un pievieno ledus gabaliņus un šokolādes sīrupu. Blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Baudi ar saputotu saldo krējumu pa virsu.
2. Ledainais kapučino
Sastāvdaļas:
- 1 glāze mandeļu piena
- ½ glāzes dabīgās kafijas, atvēsināta
- 3 gabaliņi cukura aizvietotāja
- 2 tējkarotes krēmsiera (Philadelphia)
- 4 gabaliņi ledus
Pagatavošana:
Sajauc mandeļu pienu, kafiju, cukura aizvietotāju un krēmsieru traukā, blenderē, kamēr krēmsiers ir pilnībā izšķīdis (tas aizņems vien minūti). Izbaudi dzērienu garā krūzē, kurā pievieno arī ledus gabaliņus. Šī recepte pat var aizvietot nelielu maltīti vai saldo, jo tā satur 180kcal.
3. Zaļais kafijas smūtijs
Sastāvdaļas:
- 2 saujas ar zaļumiem (spināti vai lapu salāti)
- ½ krūze mandeļu piena
- 1 krūze kafijas
- 1 banāns
- 2 tējkarotes kakao pulvera
Pagatavošana:
Sajauc zaļumus, mandeļu pienu un kafiju līdz zaļumi pilnībā sablenderēti. Pievieno pārējās sastāvdaļas un blenderē, līdz konsistence paliek viendabīga.
4. Nutellas dzēriens
Sastāvdaļas:
- 1 krūze atdzesēta piena
- 2 tējkarotes Nutella krēma
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas
- ¼ tējkarotes cukura
- ½ tejkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
Saliec sastāvdaļas blenderī un blenderē, lidz masa kļūst viendabīga. Baudi uzreiz. Šī dzēriena garšu vari uzlabot arī ar karoti vaniļas saldējuma.
5. Karameļu macchiato
Sastāvdaļas:
- 2 krūzītes karstas espresso kafijas
- ½ krūze ledus
- 1 ½ krūzes piena
- 2-4 tējkarotes vaniļas sīrupa
- karameļu mērce
Pagatavošana:
Līdz pusei piepildi krūzi ar ledus gabaliņiem. Uzlej virsū vaniļas sīrupu. Pirmajā reizē vari sākt ar 2 tējkarotēm sīrupa, ko vari nākošreiz palielināt, ja vēlies vairāk salduma. Lej pienu virsū sīrupam. Ja vēlies izteiksmīgas kārtas, tad nemaisi dzērienu. Lēni lej virsū espresso, pārlej ar karameļu sīrupu, kura daudzumu vari izvēlēties pēc personīgās gaumes.
6. Vjetnamiešu kafija
Sastāvdaļas:
- 2 tējkarotes iebiezinātā piena
- ⅔ krūzes dabīgās kafijas
- 1 tējkarote sausā kafijas piena pulvera
- 1 tējkarote kakao pulvera
Pagatavošana:
Ielej karstu ūdeni krūzē, lai to sasildītu. Kad krūze silta, aptuveni pēc minūtes izlej karsto ūdeni ārā un ievieto krūzē iebiezināto pienu. Pievieno kafiju un tad iemaisi piena pulveri un kakao.
Izmēģinot šīs receptes, Tu ne tikai izmēģināsi jaunas garšas, bet arī iemācīsies jaunus trikus kafijas pagatavošanai, lai varētu pārsteigt kolēģus un savus tuvos. Ja dažas no porcijām šķiet pārāk lielas vienam cilvēkam, vari radīt svētkus arī kolēģiem, darba vietā pārsteidzot ar jaunām garšām.